Let’s make law work

Dit is LaRorsch, cassatiekantoor voor civiele processtukken

Stel, je kijkt over de schouder van de rechter mee. Jouw processtuk ligt op tafel. De rechter start met de conclusie, scant de grieven, houdt even halt bij de feiten en legt, zuchtend, het stuk weer weg. 

Waarom zet jouw processtuk de rechter niet in beweging?

Te veel tekst, te weinig tekst of verkeerde tekst. Zo loop je kansen mis. 

Hoe dien je wel effectieve processtukken in?

Optie 1: je gunt jezelf gemoedsrust. Je laat je processtuk schrijven of herschrijven door een cassatieadvocaat. 

Optie 2: je haalt de kennis zelf in huis. Je volgt een training betere processtukken schrijven en leert alles over procestechniek.

Laat je me weten wat je wilt? Ik ben benieuwd.

Vivien Rorsch

Vivien Rorsch

Cassatieadvocaat met een praktische aanpak. Trainer procesrecht en schrijftechniek. Inspireert advocaten om de inhoud en stijl van hun processtukken te verbeteren.

Eigenaar van LaRorsch, cassatiekantoor voor civiele processtukken.

Voorzitter van The Fipe, het netwerk voor vrouwelijke intellectueel eigendom experts.

Hoofddocent Juridisch PAO Universiteit Leiden, Mr. S.K. Martens Academie en Beroepsopleiding Advocaten.

Redacteur vaktijdschriften AMI en IER.

Werkte voorheen 15 jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek. 

Heb je vragen of wil je advies?

9 + 5 =

“Vivien en ik hebben jaren schouder aan schouder gestreden in de cassatie arena. We hebben mooie en principiële zaken mogen behandelen, gelukkig vaak ook met succes. We hebben doctrine, rechtspraak en soms zelfs wetgeving ter discussie gesteld, en ons steentje kunnen bijdragen aan de rechtsontwikkeling met stevige analyses, rechtsvergelijking en rechtshistorisch onderzoek. Vivien is een betrokken cassatieadvocaat met hart voor de zaak.”

Tobias Cohen Jehoram

Advocaat De Brauw Blacktone Westbroek, hoogleraar intellectueel eigendomsrecht EUR

“Het is een genoegen om met Vivien samen te werken. Wat ik een groot pluspunt vind? Ze is toegankelijk en betrokken. Ik ben gecharmeerd van haar openheid en daarom vind ik het fijn sparren met haar.

Ook haar inlevingsvermogen in zaken verdient respect.

In complexe dossiers werkt ze zich snel in en ze is van alle markten thuis. Zo verraste ze mij met haar enthousiasme voor het kwekersrecht.

Paul Mazel,

Advocaat, Dillinger Law

“Ik heb met Vivien gewerkt in de spraakmakende cassatieprocedure Nanada/Kooymans. Vivien is niet alleen een briljante jurist die de kern van de zaak onmiddellijk begrijpt en weet te vertalen in een strak en overtuigend processtuk, maar ook buitengewoon prettig om mee te werken. Ze combineert een doorwrochte juridische aanpak met het vermogen daadwerkelijk naar de opdrachtgever te luisteren. Ik zou een nieuwe cassatie onmiddellijk aan haar toevertrouwen.”

 

Berber Brouwer

Advocaat, Brouwer & Law