Intervisie die je tijd waard is 

 

Wat is intervisie?

In elk geval niet een tijdrovende discussie of vastgenageld advies. Je stelt een vraag of deelt een dilemma. Over jouw werk, carrière of collega. Telkens bots je tegen dezelfde hobbel. Met intervisie ontdek je het achterliggende probleem. Je wilt het snel ontrafelen. Dat doe je met elkaar. Samen verken je praktische antwoorden op ingewikkelde vragen. Je leert dus met en van elkaar. Daardoor bekijk je jouw drijfveren, relaties of dilemma’s met andere ogen. Je onderzoekt redeneerpatronen en herkent denkfouten. Zo krijg je nieuwe inzichten.

Als advocaat zit je altijd krap in je tijd. Intervisie doet daar nog een schepje bovenop. Is het die tijd wel echt waard?

Nee, niet als je het als een door de orde van advocaten opgelegde verplichting ziet. Kies voor een serieuze intervisiegroep met een professionele begeleider die ervoor zorgt dat het geen vrijblijvend theekransje wordt. Ga in zee met mensen die je echt vooruit willen helpen. Alleen dan is intervisie je tijd waard. 

Kun je niet ook aan de kwaliteitstoetsen voldoen door intercollegiaal overleg of peer review?

Dat klopt. Maar heb je niet al veel van dit soort werkbesprekingen en inhoudelijke bijeenkomsten in je agenda staan? Een kenmerk van intervisie is dat het gesprek gaat over je persoonlijke handelen. Het gaat niet over het oplossen van elkaars problemen, maar om inzicht in het eigen functioneren. Je houdt elkaar een spiegel voor en dat maakt het mogelijk om je persoonlijk te ontwikkelen. 

Wat is het effect van intervisie?

Advocaten zijn getraind om snel tot een actieplan te komen. Bij intervisie werkt dat niet. Het gaat er juist om dat je gezamenlijk een probleem verkent, reflecteert op jouw rol als professional en met elkaar tot de essentie komt. Je bespreekt dingen waar je normaal niet met collega’s over praat, van ethische vraagstukken tot carrière technische zaken. Intervisie verstevigt je band met vakgenoten en vergroot inzicht in je eigen functioneren, waardoor je meer regie pakt in een zaak, beter communiceert, een duidelijker beeld hebt van je loopbaan en meer werkplezier ervaart.

Wat doet een intervisiebegeleider?

Ik vervul geen inhoudelijke adviesrol. Ik faciliteer het proces, bewaak de methode en zorg dat iedereen aan bod komt. Ook bied ik een veilige context. In een intervisiegroep deel je persoonlijke dingen. Een open en vertrouwelijke sfeer is dus super belangrijk.

Meedoen? Laat het me snel weten. Ik ga zelf maximaal 3 groepen per jaar begeleiden. Mijn corebusiness is en blijft IE cassaties.

Neem contact op. 

Heb je vragen of wil je advies?

12 + 15 =

“Kwaliteit afleveren en aangenaam samenwerken: dat is mijn ervaring met Vivien. Heb ik juridische teksten nodig? Dan doe ik graag een beroep op haar. Zij tovert professionele teksten tevoorschijn die mijn verwachtingen ruimschoots overtreffen, altijd netjes op de afgesproken deadline. Het enthousiasme waarmee zij nieuwe initiatieven opzet en out-of-the-box oplossingen vindt, werkt aanstekelijk.”
Claudia Zuidema

Directeur uitgever, DeLex

“Vivien stond mijn client bij in de Artiestenverloning-zaak. Het is prettig met haar samenwerken. Zij heeft een talent om complexe zaken gestructureerd en toegankelijk te presenteren. Maar, uiteindelijk gaat het om het resultaat. We wonnen de zaak niet alleen: het werd baanbrekende jurisprudentie, in alle vakbladen geannoteerd. Ofwel: werken met Vivien is voor ons succesvol en ik werk graag met haar samen.”
Rutger van Rompaey

Advocaat, IP-Atelier

“Toen ze nog bij de Brauw werkte, stond zij samen met haar collega’s mijn client NEN bij in de NEN/Knooble-zaak die we glansrijk hebben gewonnen.

Vivien heeft opvallend veel verstand van zaken, van zowel het intellectuele-eigendomsrecht als procesrecht en cassatie.

Bovendien is het plezierig samenwerken met haar.”

Willem Leppink

Advocaat, Ploum