Ik ben Vivien Rorsch:

Een cassatieadvocaat met een praktische aanpak

De juridische inhoud is belangrijk, maar uiteindelijk telt het resultaat. Ik werk graag met mensen samen die op dezelfde manier in het leven staan. Samen kijken we verder dan het probleem. Laat mij je helpen op een manier die het beste bij de zaak past. Geen vraag is mij te gek. En als ik je om wat voor reden niet zelf kan helpen, dan weet ik vast wel iemand in mijn netwerk die dat wel kan.

Een advocaat met aantoonbare ervaring

Vanaf het begin van de openstelling voor niet-Haagse advocaten, ben ik toegelaten tot de landelijke cassatiebalie. Sindsdien procedeer ik bij de Hoge Raad en het Hof van Justitie van de Europese Unie te Luxemburg. Daarnaast ben ik docent Moot Court Universiteit Leiden en hoofddocent Juridisch PAO Universiteit specialisatieopleiding civiele cassatie en procesrecht Leiden, Beroepsopleiding Advocaten en Mr. S.K. Martens Academie

Een cassatieadvocaat met een bewezen trackrecord

Hiervoor werkte ik 15 jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek, het beste advocatenkantoor van Nederland (Chambers en Partners 2017). Ik werkte in zaken over de geur Lancôme, de Rubik’s cube, My Little Pony, de Tripp Trapp stoel, de domeinnaam Artiestenverloning. Deze arresten zijn klassiekers die in alle intellectueel eigendomsrecht leerboeken staan.

Meer name dropping? Ok, vooruit, ik ben er trots op. Ter gelegenheid van mijn afscheid bij de Brauw Blackstone Westbroek ontving ik “Het grootse Vivien Rorsch cassatie trackrecord” als cadeau. 

Een juridische nerd met passie

Als student was ik al een juridische nerd. Niet zo dol op in de kroeg staan. Liever werkte ik met de redactie aan het juridisch maandblad Ars Aequi. Nog steeds vind ik redactiewerk leuk. Nu zit ik in de redactie van het vaktijdschrift Intellectuele Eigendomsrecht en Reclamerecht (IER) en het Tijdschrift voor auteurs-, media- & informatierecht (AMI). Echt waar, op zondag lees ik jurisprudentie voor de lol.

Verder ben ik…

  • Gek op rugby
  • Trots op de historische binnenstad van Leiden
  • Stapeldol op lekker eten. Van zee-egels tot kastanjes. 
  • Blij met mijn Honda CRV. Erwin Wijman schreef er dit FD artikel over.

Meer weten?

Lees dit interview ‘Goed presteren heeft alles te maken met zelfvertrouwen’ in Legal Business World 2018/4

Of bekijk deze presentatie ‘Persoonlijke kwaliteit optimaal benutten’ tijdens het congres De Zaak op Orde.

Meer weten over de manier waarop ik samenwerk? Of ben je benieuwd welke trainingen ik binnenkort geef. Laat me weten wat je nodig hebt.