Wat een eer. Erwin Wijman belt. De schrijver van het boek Denken als Elon Musk. Of ik wil meewerken aan de rubriek Zakenauto. Ik? Over mijn auto?

Ik bel goede vriend Wouter Keuning, ook verslaggever bij het FD. “Doen!”, antwoordt hij. “Deze rubriek is niet alleen voor autoliefhebbers, maar voor iedereen. Mensen lezen graag over andere mensen. Daarom is deze rubriek razend populair.”

Als voorzitter van Stichting The Fipe kan ik deze kans niet laten schieten. De zichtbaarheid van IE-vrouwen vergroten, is namelijk de belangrijkste doelstelling van dit netwerk.

Ter voorbereiding op het interview pak ik de 10 gouden tips van media-expert Janneke van Heugten erbij. Ken je interviewer, adviseert zij.

Ik bestudeer het boek de Geluksmachine, geschreven door Erwin Wijman. Dit boek gaat over keuzes maken. Over je eigen weg volgen. De Nederlander focust zich te veel op de mening van anderen. Daarom rijdt iedereen zijn of haar LinkedIn profiel. Verder leer ik dat vrouwen liever kleine auto’s kopen. En Nederlandse automobilisten geen zelfrijdende auto’s willen. 

Gaan deze opmerkelijke inzichten ook voor mij op? Lees het in het FD https://fd.nl/werk-en-geld/1251896/een-honda-is-niet-een-typische-advocatenauto